Европейският съюз разшири санкционния списък с частната военна компания Вагнер

...
Европейският съюз разшири санкционния списък с частната военна компания Вагнер
Коментари Харесай

ЕС санкционираха ЧВК "Вагнер" на Пригожин и медийната му група

Европейският съюз разшири санкционния лист с частната военна компания " Вагнер " на Евгений Пригожин и обвързвания с него уебсайт РИА ФАН поради поддръжката за дейности против Украйна. Агенцията взе участие в проправителствената агитация и дезинформацията за войната на Русия в Украйна.

С това решение е приключен т.нар " пакет Вагнер ", признат в края на февруари, съобщи кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова.

ТАСС отбелязва, че от началото на по този начин наречената от Кремъл " специфична военна интервенция " са въведени 10 пакета наказания против 1500 физически и 207 юридически лица.

Агенцията цитира и мнение на унгарския министър председател Виктор Орбан, изразено пред радио " Кошут ", че военният спор в Украйна ще свърши, когато Съединените щати и Евросъюзът спрат да оказват финансова помощ на страна, " несъществуваща в стопански проект ". Засега обстановката е друга унгарските данъкоплатци също поддържат Украйна посредством европейския бюджет и по тази причина е неприятно, че нашето малцинство там има проблеми, означи Орбан.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР