Европейският съюз разшири санкциите срещу Иран заради вътрешната ситуация в

...
Европейският съюз разшири санкциите срещу Иран заради вътрешната ситуация в
Коментари Харесай

ЕС разшири санкциите срещу Иран заради репресиите

Европейският съюз разшири глобите против Иран поради вътрешната обстановка в страната, като в описите бяха добавени 29 лица и 3 организации, оповестиха от офиса на чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Съобщава се, че решението ще влезе в действие след публикуването му в формалния вестник, като тогава ще бъдат известни и описите на новите лица.

Двама ирански военнослужещи, както и аерокосмическите сили на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война и Qods Aviation Industries, са включени в черния лист.

По-рано, на 20 октомври, Европейският съюз наложи наказания на Иран по съмнение, че доставя дронове на Русия. След това иранският производител на дронове Shahed Aviation Industries (Shahed) и трима генерали на Ислямската република бяха включени в черния лист. В Официалния вестник на Европейски Съюз се твърди, че те са били свързани с доставки на дронове за Русия.

В отговор Иран също разшири глобите си против Европейски Съюз, като добави осем субекта към листата си със наказания. Сред лицата, които са обект на новите наказания на Иран, са членовете на Европейския парламент, Националното заседание на Франция, ръководителят на френска община, основните редактори на немския вестник „ Билд “, както и ръководителите на основани в Европейски Съюз неправителствени организации.

Иранските управляващи упрекват западните страни, че поддържат протестиращите, които „ популяризират подривни, антиирански послания в своите медии и приканват за събаряне на държавното управление в Иран “. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР