Европейският съюз разкритикува бързото одобрение от страна на Великобритания на

...
Европейският съюз разкритикува бързото одобрение от страна на Великобритания на
Коментари Харесай

ЕС нарече прибързано одобрението на ковид ваксината в Англия


Европейският съюз разкритикува бързото утвърждение от страна на Англия на имунизацията против Covid-19 на фирмите Pfizer и BioNTech, като съобщи, че личната му процедура е по-задълбочена, заяви БНР.

Тази рецензия идва часове, откакто Англия стана първата западна страна, одобрила за приложимост коронавирусна ваксина. Властите на Острова се готвят до дни да започват всеобща имунизация.

Ходът за издаване на незабавно позволение за имунизацията на Pfizer/BioNTech е общопризнат от мнозина като политически триумф за английския министър председател Борис Джонсън, който изведе страната си от Европейски Съюз и беше изправен пред рецензии за отношението си към пандемията по време на първата коронавирусна вълна напролет.

Решението беше взето в границите на свръх бърз развой за утвърждение при незабавни случаи, който разреши на английския регулаторен орган да даде краткотрайно разрешаване на имунизацията единствено 10 дни, откакто стартира да изследва данните от огромните изследвания за успеваемостта на тази ваксина.

В извънредно искрено изказване Европейската организация по медикаментите (EMA), която дава отговор за одобряването на имунизациите против Covid-19 за Европейски Съюз, съобщи, че по-продължителната процедура за утвърждение е по-подходяща, защото се основава на повече доказателства и изисква повече инспекции от незабавното процедура, определена от Англия, оповестява Ройтерс.

Агенцията EMA съобщи във вторник, че ще реши до 29 декември дали да утвърди имунизацията на американския производител на медикаменти Pfizer и неговия немски сътрудник BioNTech.

Говорител на Европейската комисия сподели, че процедурата на EMA е " най-ефективният регулаторен механизъм за даване на достъп на всички жители на Европейски Съюз до безвредна и ефикасна ваксина ", защото се основава на повече доказателства.

Джун Рейн, ръководителят на Британската организация за контролиране на медикаментите и здравните артикули (MHRA), обаче отбрани днешното решение. " Начинът, по който MHRA работи, е равностоен на всички интернационалните стандарти ", уточни тя.

EMA стартира настоящ обзор на предварителните данни от изпитванията на имунизацията на Pfizer/BioNTech на 6 октомври, незабавна процедура, ориентирана към ускорение на възможното утвърждение, което нормално лишава минимум седем месеца от приемането на цялостните данни от окончателното проучване.

Регулаторът на Обединеното кралство започва собствен личен настоящ обзор на 30 октомври и проучва по-малко данни от предоставените на EMA.

„ Ако оценявате единствено частични данни, както те го вършат, те също по този начин поемат най-малък риск ", сподели някогашният началник на EMA Гуидо Раси пред италианско радио.

" Лично аз бих очаквал мощен обзор на всички налични данни, което английското държавно управление не е направило, с цел да може да каже, че без Европа е преди всичко при одобряването на Covid имунизацията ", добави той.

Европейски депутати са още по-критични по отношение на днешния ход на Англия.

" Считам това решение за проблематично и предлагам на страните членки на Европейски Съюз да не повтарят процеса по същия метод ", сподели Петер Лизе, народен представител от Екологичен потенциал, който е член на партията на немския канцлер Ангела Меркел, представен от Ройтерс.

" Няколко седмици на изчерпателен обзор от Европейската организация по медикаментите са по-добри от прибързаното позволение за незабавно стартиране на пазара на ваксина “, сподели Лизе от ЕНП.

Според разпоредбите на Европейски Съюз имунизацията на Pfizer/BioNTech би трябвало да бъде позволена от Европейската организация по медикаментите, само че страните от Европейски Съюз могат да употребяват незабавна процедура, която им разрешава да популяризират ваксина вкъщи за краткотрайна приложимост.

Англия към момента е обект на разпоредбите на Европейски Съюз, до момента в който не напусне изцяло блока в края на декември.

" Има явна световна конкуренция за изваждането на имунизацията на пазара допустимо най-бързо ", сподели Тиемо Волкен, народен представител от Европейски Съюз от социалистическата група.

" Въпреки това имам вяра, че е по-добре да отделите време и да се уверите, че качеството, успеваемостта и сигурността са обезпечени и дават отговор на нашите стандарти на Европейски Съюз ", добави той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР