Европейският съюз работи върху нови санкции, които биха могли да

...
Европейският съюз работи върху нови санкции, които биха могли да
Коментари Харесай

ЕС иска да лиши Русия от възможността да реализира стратегически амбиции

Европейският съюз работи върху нови наказания, които биха могли да лишат Москва от артикули, нужни за осъществяване на стратегическите упоритости на Русия, сподели дипломатът от Европейски Съюз Жозеп Борел в персоналния си седмичен блог.

„ Като част от нашата работа за ограничение на Русия, ние постигнахме прогрес в подготовката на отговори, които ще доведат до тежка цена за съветската стопанска система и финансова система. Тук обмисляме и ограничения за надзор на износа, които биха имали дълготраен резултат, лишавайки Русия от стоките, от които се нуждае, с цел да осъществя своите стратегически упоритости “, сподели ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз, представен от ТАСС.

„ Русия води война на нерви, тъй че ние би трябвало да щадим нашите. В тази борба с Русия ние вършим всичко допустимо, с цел да накараме дипломацията да работи, употребявайки всички вероятни способи “, сподели Борел.

По-рано ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен не изключи опцията за налагане на наказания против " Северен поток 2 ". Въвеждането на наказания против " Северен поток 2 " беше позволено и от немския външен министър Аналена Бербок. Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд съобщи, че при положение на съветска " инвазия " в Украйна " Северен поток 2 " ще остане " парче метал ".

Освен това Англия и Европейски Съюз създават наказания против съветската газова промишленост. Също по този начин стана известно, че Европейският съюз може да вкара ограничавания за конвертиране на валута, ограничения за надзор на износа и ограничавания за достъп до SWIFT против Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът е изпаднал във военна полуда, говорейки за желанието да " накаже " Русия за хипотетично плануваната " офанзива " против Украйна. В същото време той увери, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността.

Руското външно министерство акцентира, че Русия няма да нападна никого, като назова неприемлива даже концепцията за война сред нашите нации. Те също по този начин означиха, че някои западни страни се пробват да скарат народите на Русия и Украйна и да основат огнище на неустойчивост в Европа, което усложнява връзките сред страните от Европейски Съюз и Москва. Русия от своя страна предложи на Европейски Съюз да размрази площадките на договарянията за сигурност.

В сряда държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че Съединените щати са дали на Русия писмен отговор на предложенията за гарантиране на сигурността на Москва. В същия ден и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че алиансът е дал на Москва писмен отговор на предложенията за сигурност.

В същото време той акцентира, че НАТО няма да прави компромис с Русия по отношение на правото на нито една страна, в това число Украйна, да се причисли към алианса. Той също по този начин прикани Русия да изтегли войските си от Украйна, Грузия и Молдова. Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел поддържа отговора на Съединени американски щати на предложенията за сигурност на Русия.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР