Европейският съюз работи решително за запазването на споразумението с Турция

...
Европейският съюз работи решително за запазването на споразумението с Турция
Коментари Харесай

Евросъюзът работи за подкрепа на България и Гърция в опазването на границите

Европейският съюз работи уверено за запазването на съглашението с Турция за миграцията, както и за поддръжка за България и Гърция в опазването на външните граници. Това се показва в изказване на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от Българска телеграфна агенция.

Допълва се, че Мишел в последните дни е в тясна връзка с министър председателите Бойко Борисов и Кириакос Мицотакис, с цел да следи ситуацията с мигрантите. Мишел през днешния ден е разговарял и с турския президент Реджеп Ердоган. Двамата са разискали гибелта на турските бойци при въздушните удари в Сирия и ситуацията в провинция Идлиб.

В диалога с турския президент Мишел е призовал към утешение всички страни в Сирия, както и за трайно преустановяване на огъня и за реализиране на политическо решение. Той е изразил готовността на Европейски Съюз да обезпечи спомагателна филантропична помощ.

В петък вечер Борисов беседва с Ердоган и се разбра, че в понеделник двамата ще беседват за мигрантския напън. Днес Борисов разгласи, че Евросъюзът ще насочи огромна сума към Червения полумесец за справяне с бежанската рецесия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР