Европейският съюз призова за въвеждане на задължителен план за управление

...
Европейският съюз призова за въвеждане на задължителен план за управление
Коментари Харесай

ЕК: До края на годината ще имаме по-гъвкав план за миграцията |

Европейският съюз прикани за въвеждане на наложителен проект за ръководство на миграцията в блока, след години на разделяне по отношение на това по какъв начин да се отговори на голямата бежанска вълна, съобщи Би Би Си. 

Подкрепеният от Германия пакт ще изисква присъединяване на всички 27 страни. Страните членки ще приемат лица, търсещи леговище, или ще поемат отговорността да изпратят назад тези, на които е отказано такова. 

Новият пакт предлага заслужено шерване на отговорността и солидарността сред страните в съюза, като обезпечава сигурност на претендентите за леговище. Това включва въвеждането на нова, наложителна инспекция преди влизането на територията на дадена страна - на здравето, самоличността и сигурността, както и по-бърз развой до 12 седмици на границата за леговище, и бързо връщане на неодобрените претенденти. 

27-те страни ще могат сами да вземат решение с какво да се включат в проекта за миграцията. По този метод страни като Полша и Унгария, които са отказвали да приютяват мигранти в предишното, ще могат да си изберат по какъв начин да вземат участие в този момент. Сред гъвкавите благоприятни условия, които предлага пактът, са приютяване на мигранти от настояща вълна и оказване на незабавна поддръжка.

Също по този начин всяка страна ще бъде законово задължена да внесе своя „ обективен дял “ въз основа на половината от Брутният вътрешен продукт и броя на популацията си.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен назова пакта " европейско решение за възобновяване на доверието измежду жителите ".

Предложенията за промени ще бъдат оценени от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз, като се чака да бъдат признати до края на годината.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР