Европейският съюз призова вчера Турция да прекрати военната си операция

...
Европейският съюз призова вчера Турция да прекрати военната си операция
Коментари Харесай

ЕС призова Турция да спре операцията в Сирия, отхвърли плана за зона за сигурност

Европейският съюз прикани през вчерашния ден Турция да приключи военната си интервенция в Северна Сирия, отхвърляйки турските проекти за основаване на безвредна зона за бежанци, и добави, че няма да изпраща помощи там, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз приканва Турция да приключи едностранните военни дейности ", се споделя в обща декларация на 28-те страни членки на съюза. " Малко евентуално е една така наречен " зона за сигурност " в североизточната част на Сирия, каквато Турция планува, да отговори на интернационалните критерии, позволяващи завръщане на бежанци. "

" Европейски Съюз няма да дава помощ за стабилизация или развиване в региони, където правата на локалните поданици се пренебрегват ", се показва в документа.

Вчера турски бойци започнаха третата интервенция на страната в Сирия. Според президента Реджеп Тайип Ердоган интервенцията цели да отбрани териториалния интегритет на Сирия от " терористи " (той има поради бойците, считани от Анкара за отклонение на ПКК) и да даде опция за връщане на сирийски бежанци в родината им.

Повече за интервенцията четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР