Европейският съюз призова Русия да разследва информациите за нередности по

...
Европейският съюз призова Русия да разследва информациите за нередности по
Коментари Харесай

ЕС иска Русия да разследва нередности в гласуването

Европейският съюз прикани Русия да проверява информациите за нередности по време на всенародното допитване за утвърждение на промените в конституцията, позволяващи на президента Владимир Путин евентуално да удължи ръководството си, което продължава към този момент 20 години, до 2036 година, оповестява "Франс прес ".
"Запознати сме с информациите и изказванията за нередности по време на гласуването, в това число насила на гласоподаватели, двойно гласоподаване, нарушение на тайната на вота и изказвания за полицейско принуждение против публицист, който е бил наблюдаващ на вота ", настоя представителят на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.
"Очакваме тези информации да бъдат съответно разследвани, тъй като това са съществени изказвания ", акцентира представителят по време на конференция в Брюксел.
Европейски Съюз също по този начин подлага на критика изменение в конституцията, което дава господство на съветското право над интернационалните ѝ задължения, и което се опълчва на решенията на Европейския съд по правата на индивида, в който Москва членува.
"Очакваме Русия, без значение от каквито и да е промени в тази конституция, да съблюдава своите интернационалните отговорности ", настоя още представителят на Борел.
Европейски Съюз посочи също, че не признава никакво гласоподаване, което се е провело в Крим, който беше анексиран от Русия, както и в Източна Украйна.
"Ние сме ангажирани с териториалната целокупност и суверенитет на Украйна, тъй че ние не признаваме вота в Крим и в източната част на Украйна ", сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР