Европейският съюз призова днес за избягване на военна намеса във

...
Европейският съюз призова днес за избягване на военна намеса във
Коментари Харесай

ЕС призова да се избегне военна намеса във Венецуела

Европейският съюз прикани през днешния ден за " отбягване на военна интервенция " във Венецуела и е в контакт с всички страни, участващи в актуалната рецесия. Това заяви говорителката на висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и сигурността Федерика Могерини, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.
 Венецуела отчасти затвори границата си с Колумбия, с цел да спре филантропичната помощ от Тръмп  Във Венецуела убиха съпрузи, пробвали да освободят пътя за филантропична помощ
" Трябва да се избегне военна интервенция ", сподели през днешния ден Мая Кочиянчич на постоянния брифинг на Европейската комисия, до момента в който венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо разисква в Богота с американския вицепрезидент Майк Пенс и съдружниците си от Групата от Лима ограничения за принуждаване на президента на Венецуела Николас Мадуро да напусне властта.

Позицията на Европейски Съюз беше избрана от външните министри на общността на среща предишния понеделник в Брюксел.

" Изключихме изрично всякаква поддръжка на Европейски Съюз или приемане на военна ескалация във Венецуела ", разгласи тогава Могерини.

Ръководителят на испанската дипломация Жозеп Борел пък съобщи в изявление за организация ЕФЕ през вчерашния ден, че " няма да подкрепим и че ще осъдим твърдо всяка външна военна интервенция ".

Кочиянчич сподели още, че на 28 февруари Европейски Съюз ще разиска провеждането на нова министерска среща на контактната група за ситуацията във Венецуела, съобщи ТАСС. Датата за нея още не е конкретизирана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР