Европейският съюз приема резултата от изборите в Украйна като силен

...
Европейският съюз приема резултата от изборите в Украйна като силен
Коментари Харесай

Според ЕС резултатът от изборите в Украйна е силен мандат за реформи

Европейският съюз приема резултата от изборите в Украйна като мощен мандат за промени. " Сега е отговорност на новите управляващи да отговорят на упованията на украинските жители ", съобщи говорителка на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Федерика Могерини, представена от ДПА.

" Европейският съюз поддържа демократична, постоянна и процъфтяваща Украйна. Очакваме да продължим да развиваме нашата политическа асоциираност и икономическа интеграция и да правим процеса на промени, който е в сърцевината на нашето съглашение за асоцииране ", се споделя в декларация на Могерини.

В нея се показва, че промените включват подсилване на върховенството на закона, усилване на битката с корупцията, реализиране на енергийна и макроикономическа непоклатимост за богатството на украинските жители.

Говорителката подсети оценката на ОССЕ, че като цяло на украинските избори са зачетени фундаменталните права и свободи, само че означи, че въпреки всичко задачата на ОССЕ е съобщила " за пазаруване на гласове и за преплитане на бизнес и политически ползи, които са диктували медийното отразяване, както и други нарушавания ", прибавя ДПА.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР