Европейският съюз прие санкции срещу активите на Кремъл, използвани за

...
Европейският съюз прие санкции срещу активите на Кремъл, използвани за
Коментари Харесай

Санкции срещу подкрепяните от Кремъл медии „Русия днес“ и „Спутник“

Европейският съюз одобри наказания против активите на Кремъл, употребявани за дезинформация и манипулиране на информацията.

След , направено от ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен в неделя, Съветът на Европейския съюз взе решение да прекрати, считано от през днешния ден, разпространяването на държавните канали за дезинформация „ Русия през днешния ден “ и „ Спутник “ в целия Европейски Съюз.

„ Русия през днешния ден “ и „ Спутник “ играят основна и съществена роля за по-нататъшното реализиране на експанзията на Русия против Украйна и за поддръжката за тази експанзия. И двете медии вземат участие в координираните старания за манипулиране на информацията, включително за дезинформация, както това е документирано още от 2015 година от към Европейската работа за външна активност.

С оглед на сериозността на ситуацията и в отговор на дейностите на Русия за дестабилизиране на обстановката в Украйна, е належащо и в сходство с главните права и свободи да се вкарат спомагателни ограничаващи ограничения и да се преустановят дейностите на „ Русия през днешния ден “ и „ Спутник “ по телевизионно и радиоразпръскване, реализирани в Европейски Съюз или ориентирани към него. Санкциите обгръщат всички средства за предаване и разпространяване, например посредством кабел, спътник, IP телевизия, платформи, уеб страници и приложения. Спрени са всички съответни лицензи, позволения и договорености за разпространяване. Тези ограничения обгръщат всички страни — членки на Европейски Съюз, и са директно използвани неотложно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР