Европейският съюз през следващите години ще внася все повече природен

...
Европейският съюз през следващите години ще внася все повече природен
Коментари Харесай

ЕС очаква ръст на вноса на природен газ и разчита на увеличение на доставките на LNG от САЩ


Европейският съюз през идващите години ще внася от ден на ден природен газ за ползване, се споделя в материали на Европейската комисия.
„ Европа, към сегашния миг внася към 70 % от нужният й природен газ и този дял съгласно упованията през идващите години ще пораства “, се отбелязва в документите. Според данните, каузи на втечненият природен газ (ВПГ или LNG) съставлява значима част от тактиката на Европейски Съюз за диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка.

Началото на експорта на полутечен природен газ от Съединени американски щати за Европейския съюз през 2016 година е повишило сигурността на газоснабдяването на Европа, излиза наяве още от данните.

" Увеличаващият се рандеман на газ от Съединени американски щати и началото на експорта на полутечен природен газ от Съединени американски щати за Европейски Съюз през 2016 година към този момент увеличи сигурността на доставките на газ за Европа и света “.

Европейският съюз, който е втори по величина обединен пазар в света след Съединени американски щати е самичък по себе си прелъстителен пазар за доставки на американски LNG, отбелязва Европейска комисия. Както излиза наяве, по-нататъшното съдействие със Съединени американски щати ще бъде в частност ориентирано към постигането с общи старания на дострояване на недостигащата инфраструктура в Европа за по-добър достъп на LNG. В същото време се регистрира, че и в този момент Европа разполага с задоволително добра инфраструктура за газови доставки. “ЕС има добре развита инфраструктура за импорт на LNG. Коефициентът е на потребление е 26 % “, написа още в евроматериалите.

Освен това, „ по-нататъшното трансатлантическо съдействие ще включва в себе си дейности ориентирани към регулярни съвещания и стимулиращи действия с операторите на пазара, с цел да стане Съединени американски щати значим снабдител на газ за Европа “.

В документа се разяснява също по този начин и ценовата конкурентоспособност. “LNGот Съединени американски щати, в случай че е конкурентоспособен във връзка с цената може да играе възходяща роля във връзка с снабдяването на газ в Европейски Съюз, повишавайки диверсификацията и енергийната сигурност на Европейски Съюз “, се споделя още в материалите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР