Европейският съюз предупреди албанското правителство, че бъдещото финансиране на страната

...
Европейският съюз предупреди албанското правителство, че бъдещото финансиране на страната
Коментари Харесай

ЕС откри нередности със средствата за земеделие в Албания

Европейският съюз предизвести албанското държавно управление, че бъдещото финансиране на страната кандидатка е тясно обвързвано с нужните дейности, които би трябвало да бъдат подхванати от Тирана за отбрана на финансовите ползи на данъкоплатците в Европейски Съюз.


Службата на Европейски Съюз за битка с измамите OLAF e разкрила нередности в разпределянето на парични средства, които са предопределени за фермерите в страната, заяви " Албениън пост ".

БГНЕС напомня, че в отчетът за напредъка на Европейския съюз за Албания, оповестен на 8 ноември, също се приказва за следствията по отношение на обвиняванията за злоупотреби със средства от IPARD в селскостопанския бранш. „ Албания би трябвало да усъвършенства съдействието си с Европейската комисия за следствия. През 2022 година тя рапортува 71 случая на подозрения за нередности и измами в стратегиите IPA и IPARD. Въпреки че съдействието при следствието се е подобрило, Албания би трябвало да усили напъните си за насърчаване на солидни резултати в съдействието при следствието. Това, съгласно отчета, също дава ефикасна оперативна помощ на следователите от Европейската работа за битка с измамите (OLAF), „ тъй че те да могат изцяло да делегират своите отговорности при осъществяване на инспекция на място в сходство с Регламента на Европейски Съюз “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР