Европейският съюз предупреди Албания да „не се меси” в работите

...
Европейският съюз предупреди Албания да „не се меси” в работите
Коментари Харесай

Плановете за Велика Албания ядосаха Европа

Европейският съюз предизвести Албания да „ не се меси” в работите на прилежащите страни откакто министър-председателят на страната Еди Рама сподели, че с Косово може да имат общ президент като „ знак на националното единство”.

Според Брюксел вместо това Тирана би трябвало да се концентрира върху личните си промени, в случай че желае да се причисли към Европейски Съюз.

Русия и Турция си поделят Балканите, Европейски Съюз мълчи

Българите в Албания: Жива ми, Майка България

Македонски медии: Албанци всеобщо вадят български паспорти

Косово разгласи самостоятелност от Сърбия преди 10 години, само че Белград не я признава и неведнъж упрекна Тирана, че се домогва до „ Велика Албания”, което албанските управляващи отхвърлят.

В коментара, който разгневи и Белград, в неделя Рама съобщи пред косовския парламент, че двете прилежащи страни, в които доминират етническите албанци, към този момент имат общи дипломатически задачи по света и добави: „ А за какво да нямаме един президент, като знак на националното единение?”

Днес представителят на Европейската комисия Катрин Рей уточни, че Брюксел поддържа „ помиряването и районното сътрудничество” в Западните Балкани.

Всички членове на Европейски Съюз без пет – Испания, Гърция, Румъния, Словакия и Кипър, са признали без значение Косово.

Скандално изказване направи и албанският престолонаследник принц Лека.

Според него „ обединяването сред Албания и Косово, за което приказва албанският министър председател Еди Рама може да бъде реализирано единствено посредством възобновяване на монархията”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР