Европейският съюз представи план за ограничено споразумение за свободна търговия

...
Европейският съюз представи план за ограничено споразумение за свободна търговия
Коментари Харесай

ЕС представи план за ограничено споразумение за свободна търговия със САЩ

Европейският съюз показа проект за " лимитирано " съглашение за свободна търговия със Съединени американски щати, оповестява Европейската комисия.

Комисията одобри оферти за инструкции за водене на комерсиалните договаряния със Съединените американски щати: едно - по отношение на оценяването на сходството и второ - по отношение на премахването на митата върху промишлените артикули.
 Юнкер: Споразумението с Тръмп бе пред неуспех
Юнкер: Споразумението с Тръмп бе пред неуспех

Въпреки компликациите двамата се договориха за завършек на комерсиалната война

Тези договаряния се основават на взаимното изказване, контрактувано от ръководителя Юнкер и президента Тръмп предишния юли.

Европейската комисия разгласява проектомандатите по едно и също време с изпращането им на страните членки на Европейски Съюз. Сега страните членки би трябвало да дадат зелена светлина на предложенията, с цел да могат договарянията да стартират.

Указанията за водене на договаряния, показани от Комисията на Съвета, извършват взаимното изказване от 25 юли и обгръщат две евентуални съглашения със Съединени американски щати.

Търговско съглашение, напълно отдадено на премахването на митата върху промишлените артикули, като се изключи селскостопанските артикули.
 Юнкер при Тръмп: Европейски Съюз реализира повече, в сравнение с се надяваше
Юнкер при Тръмп: Европейски Съюз реализира повече, в сравнение с се надяваше

Европа отговори на натиска с напън...

Второто съглашение по отношение на о ценяването на сходството ще спомогне за реализиране на задачата за унищожаване на нетарифните спънки , като улесни доказването от страна на компаниите, че техните артикули дават отговор на техническите условия от двете страни на Атлантическия океан.

За да дадат подтик на утвърдената работна стратегия, комисар Сесилия Малмстрьом и комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър организираха четири срещи в качеството си на съпредседатели на изпълнителната работна група Европейски Съюз — Съединени американски щати, основана през юли 2018 година Бяха извършени и още няколко срещи сред представители на двете страни на равнище висши държавни чиновници и на експертно равнище.

Европейски Съюз към този момент е въвел в деяние редица аспекти от взаимното изказване от юли. Например вносът на соя от Съединени американски щати за Европейския съюз е повишен със 112 % в интервала от юли до декември 2018 година, в съпоставяне със същия интервал предходната година. Сега Съединените щати са най-големият снабдител на семена от соя за Европа и скоро ще могат да разширят в допълнение своя пазар след решението на Европейската комисия да започва процеса по разрешаване на използването на семена от соя от Съединени американски щати за биогорива. Последните данни демонстрират също скок на доставките на полутечен природен газ от Съединени американски щати през октомври и ноември 2018 година Е С е определил няколко области, в които доброволното съдействие със Съединени американски щати по регулаторни въпроси би довело до бързи и обилни резултати.

Комисарят на Европейски Съюз по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че двете оферти за инструкции за водене на договаряния ще дадат опция на Комисията да работи по премахването на митата и нетарифните спънки пред трансантлатическата търговия с промишлени артикули, което е основна цел на взаимното изказване от юли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР