Европейският съюз предприе кампания, за да покаже положените усилия, с

...
Европейският съюз предприе кампания, за да покаже положените усилия, с
Коментари Харесай

EС твърди, че мигрантската криза е приключила: Дали е така?

Европейският съюз предприе акция, с цел да покаже положените старания, с които подсигурява че " Европа се оправя с мигрантската рецесия ", почнала през 2015 година. Въпреки че към този момент казусът все по-рядко попада в обсега на медиите, това не значи, че процесът по преселване на хора от бедните региони е спрял. Той просто остава отвън границите на Европа, написа Quartz.

Повече от един милион бежанци от Близкия Изток и Африка са минали в Европа през Средиземно море през 2015 година, бягайки от принуждение, стопански крах или гонене. Броят им е намалял на 116 000 през 2018 година. Една от аргументите е гибелта по време на преселването, защото пътищата стават все по-опасни.

От 2015 година насам Европейски Съюз е подхванал интензивни деяние, с цел да спре потока и изключително този, приближаващ от Африка. Част от ограниченията включват засилено електронно наблюдаване по границите на Северна Америка и сполучливо закриване на Неправителствени организации, което търси и предлага бягство през Средиземно море.

" Тези политики са сполучливи във връзка с това, че за мигрантите става по-трудно да стигнат до Европа, само че това не е спряло потока към континента. Коренът на казуса е по-дълбок. Предприетите ограничения значат, че хората ще се пробват по голям брой други разнообразни способи да стигнат до Европа и вследствие на това се сблъскват с доста рискови обстановки ", изяснява Арезо Малакоти, старши специалист по миграцията в Глобалната самодейност против транснационалната проведена престъпност.

Европейски Съюз призна за съдействието си с Африканския съюз и опцията те да работят дружно по проблеми свързани с миграцията, контрабандните мрежи, увеличение на приходите на мигрантите и повишение на сигурността по границите. Освен това бе основан и Eвропейски фонд за незабавна помощ за Африка. Блокът е вложил милиони, с цел да окаже помощ на мигрантите.

Судан е една от страните в челните редици на миграционното придвижване. Голяма част от мигрантския поток идва от Нигер. Либия се подрежда след тях. Докато Европейски Съюз се пробва да ограничи потока от крайбрежията на тези страни, мигрантите търсят различен път, криещ повече рискове.

Според Малакоти всякога, когато се прави опит тези придвижвания да бъдат спрени, те в действителност не се стопират, а стават по-опасни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР