Европейският съюз потвърди готовността си да осигури, заедно със своите

...
Европейският съюз потвърди готовността си да осигури, заедно със своите
Коментари Харесай

ЕС осигурява стабилно финансиране на Украйна в следващите 30 години

Европейският съюз удостовери готовността си да обезпечи, дружно със своите интернационалните сътрудници и финансови институции, постоянна и предвидима финансова поддръжка за Украйна за идващите години, която ще бъде предопределена, в това число за следвоенното възобновяване на страната.

Както оповестява Ukrinform, това се показва в текста на заключенията на Европейския съвет по отношение на Украйна и сигурността и защитата, признати на срещата на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз в Брюксел в четвъртък.

„ Европейският съвет акцентира нуждата да обезпечи, дружно с сътрудниците, постоянна, предвидима и устойчива финансова поддръжка за Украйна за идните години. Европейският съвет повтаря своя апел към Европейската капиталова банка, в тясно съдействие с Комисията и интернационалните финансови институции, да ускори поддръжката си за най-спешните инфраструктурни потребности на Украйна “, се споделя в документа.

 

„ Европейският съвет направи равносметка на осъществената работа във връзка с замразяването на съветските активи и приканва Съвета, висшия представител и Комисията да продължат работата в сходство с правото на Европейски Съюз и интернационалното право и в съгласуваност с сътрудниците “, гласи резолюцията.

Както беше обявено, Европейски Съюз се съгласи да даде 18 милиарда евро макрофинансова помощ на Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР