Европейският съюз постигна временно споразумение за ограничаване на безмитния внос

...
Европейският съюз постигна временно споразумение за ограничаване на безмитния внос
Коментари Харесай

ЕС се съгласи да ограничи безмитния внос на селскостопански продукти от Украйна

Европейският съюз реализира краткотрайно съглашение за ограничение на безмитния импорт на селскостопански артикули от Украйна.

Споразумението беше реализирано в сряда, защото държавите-членки и законодателите разшириха политиката на освобождение от мита за доста украински селскостопански артикули. Въпреки това, откакто фермерите се включиха в митинги в целия блок против евтиния импорт, който вреди на личните им продажби, бяха сложени ограничавания върху безмитния импорт на някои продукти.

Освобождаванията от мита, предоставени за първи път през 2022 година, ще бъдат удължени с още една година до юни 2025 година Но няколко зърнени храни, както и яйца, птиче месо, мед и захар бяха добавени към лист с артикули с „ защитни ограничения “ за импорт, предопределени да попречване на наводняването на пазара на Европейски Съюз от на ниска цена импорт.

Върху тези артикули ще бъдат приложени мита, в случай че вносът надвиши междинните равнища от 2022 година и 2023 година Европейската комисия предложи да се употребява 2021 година – к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР