Европейският съюз подготвя умни санкции срещу вноса на руски петрол,

...
Европейският съюз подготвя умни санкции срещу вноса на руски петрол,
Коментари Харесай

Умни санкции срещу вноса на руски петрол се подготвят в Европа

Европейският съюз приготвя " умни наказания " против вноса на съветски нефт, заяви в понеделник английският вестник The Times, цитирайки изпълнителния вицепрезидент на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

" Работим по шести пакет от наказания и един от въпросите, които преглеждаме, е някаква форма на петролно ембарго. Когато постановяваме наказания, трябва да го създадем по метод, който максимизира натиска върху Русия, като в същото време свежда до най-малко страничните вреди върху нас самите ", сподели Домбровскис пред The ​​Times.

Той съобщи, че точните детайлности за петролните наказания към момента не са контрактувани, само че могат да включват постепенно унищожаване на съветския нефт или налагане на мита върху износа над избрана ценова граница, написа вестникът.

Русия е най-големият снабдител на нефт за Европа, осигурявайки 26% от вноса му през 2020 година Европа получава почти една трета от брутната си налична сила от нефт и петролни артикули, които са основни за доста браншове от превоза до производството на химикали.

Украйна и някои страни от Европейски Съюз, в това число Полша и Литва, упорстват за пълниа възбрана на вноса на съветски нефт и газ, до момента в който Германия и Унгария са срещу незабавното петролно ембарго.

Нефтът и петролните артикули съставляват повече от една трета от експортните доходи на Москва през предходната година. В момента Европа харчи към 450 милиона $ дневно за съветски недопечен нефт и рафинирани артикули, към 400 милиона $ дневно за газ и почти 25 милиона $ за въглища, съгласно мозъчния концерн Bruegel.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР