Европейският съюз подготвя спешна намеса и структурна реформа на пазара

...
Европейският съюз подготвя спешна намеса и структурна реформа на пазара
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС готви спешна реформа на пазара на електроенергия

Европейският съюз приготвя незабавна интервенция и структурна промяна на пазара на електрическа енергия, чието действие е мощно подложено на критика от част от страните членки на фона на скока на цените, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Скокът на цените на електричеството ясно демонстрира границите на действието на настоящия пазар. Той е бил основан в доста по-различен подтекст ", изясни тя на конференция в словенския град Блед, преди плануваното за 9 септември в Прага изключително съвещание на министрите на енергетиката от Европейски Съюз. Само преди два дни беше регистрирано, че цените на електрическата енергия в Европа се повишиха до нови върхове.

Нахлуването на Русия в Украйна предизвиква стопански проблеми на целия континент. Договорът за година напред за електрическа енергия в Германия доближи 995 евро за мегаватчас, а френският еквивалент надвиши 1100 евро - това е повече от десетократно нарастване и в двете страни по отношение на предходната година.

Във Англия енергийният регулатор Ofgem заяви, че ще усили съвсем два пъти пределните цени на електрическата енергия и газа от 1 октомври до приблизително 3 549 паунда (4 197 долара) на година. Ofgem стимулира нарастването със скока на международните цени на едро на газа след повдигането на рестриктивните мерки на Covid и намаляването на съветските доставки. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР