Европейският съюз планира да намали употребата на пестициди с 50%.

...
Европейският съюз планира да намали употребата на пестициди с 50%.
Коментари Харесай

ЕС планира да намали употребата на пестициди с 50%, как ще реагира САЩ

Европейският съюз възнамерява да понижи използването на пестициди с 50%. Европейският комисар по земеделието Януш Войчеховски съобщи, че вносът на артикули за растителна отбрана от трети страни, третирани с пестициди, които са неразрешени в Европа, би трябвало да бъде неразрешен от държавите-членки, написа БГНЕС.
Земеделските производители в държавите-членки на Европейски Съюз мъчно намират дейни субстанции и артикули за растителна отбрана и внасят артикули от други страни, които са третирани със същите химикали, само че са неразрешени в Европейски Съюз. Подходът на Европейски Съюз към стандартите за храните и околната среда е направило селското стопанство спънка за комерсиалните съглашения, най-много със Съединени американски щати, твърди еврокомисарят.
Войчеховски означи, че в селскостопанския бранш могат да зародят компликации заради нуждата да се съблюдават разпоредбите на Световната комерсиална организация, само че че вносът би трябвало да бъде зависещ на стандартите, прилагани от Европа.
Данните от предходната година демонстрират, че една четвърт от пестицидите и обвързваните с тях артикули, употребявани в Съединените щати, са неразрешени в Европейски Съюз - или към 400 милиона тона, колкото Съединени американски щати употребяват всяка година, малко над 100 тона не са позволени в Европейски Съюз.
Европейските фермери, екоактивисти и някои политици от дълго време подлагат на критика Европейски Съюз за неспазването на същите правила за импорт на хранителни артикули, като да вземем за пример генно модифицирани артикули (ГМО).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР