Европейският съюз планира да може да санкционира Великобритания, ако Лондон

...
Европейският съюз планира да може да санкционира Великобритания, ако Лондон
Коментари Харесай

ЕС готви санкции, ако Лондон наруши сделката за преходния период

Европейският съюз възнамерява да може да глоби Англия, в случай че Лондон наруши споразуменията, реализирани за преходния интервал след Брекзит. Това гласи чернова на документ на Европейската комисия, забелязана от EUobserver.

В него Брюксел показва основите за прехода от излизането на Англия от Европейски Съюз на 29 март 2019 година до 31 декември 2020 година Документът е на процедура правният превод на преговорните насоки, контрактувани от страните членки предходната седмица.

Механизъм

Според черновата съглашението за отдръпване " би трябвало да съдържа механизъм, който да разрешава на съюза да приключва някои облаги, произлизащи за Обединеното кралство от присъединяване във вътрешния пазар, където сметне, че отнасянето на въпроса към Съда на Европейски Съюз няма да докара до нужните решения в подобаващ период ". Съдебните наказания може да лишават години, а преходният интервал ще продължи единствено 21 месеца, отбелязва изданието.

Европейски Съюз търси гаранции, че Англия ще съблюдава съглашението по време на прехода, само че това може да наруши така и така нестабилните договаряния, до момента в който английският министър председател Тереза Мей се мъчи да резервира партията си единна по въпросите за Брекзит.

В документа се насочва предизвестие към Англия да " се въздържа по време на преходния интервал от каквито и да било дейности или начинания, които биха навредили на ползите на съюза ".

Без глас

В сходство с контрактуваното от страните членки в черновата се отбелязва, че за това време всички евроинституции ще запазят пълномощията си във връзка с Англия, в това число и Съда на Европейски Съюз. Обединеното кралство обаче няма да взе участие в никоя институция или орган на Европейски Съюз. Единствено при изключение, в случай че някой случай го постанова, ще може да участва на срещи, без да има право на глас.

Това е основен миг, тъй като Лондон желае да получи гаранции, че ще може да ревизира и да отхвърля нови европейски правила, за които не е имал думата – нещо, което Европейски Съюз не приема.

Текстът би трябвало да бъде контрактуван и с Англия. Британският министър председател Тереза Мей желае да завърши договорката за прехода до срещата на европейските водачи на 22-23 март. На нея се чака държавните и държавни ръководители да договорят насоки за втората фаза на договарянията, отдадена на бъдещите връзки след Брекзит.

Миналия месец министърът за Брекзит Дейвид Дейвис разяснява, че е малко евентуално Англия да бъде принудена да ползва нови правила на Европейски Съюз, за които няма глас, защото нормално приемането на по-мащабно законодателство в Европейски Съюз лишава две цялостни години. " Но ние въпреки всичко ще създадем по този начин, че гласът ни да се чуе ", акцентира тогава Дейвис.

Въпросът провокира разногласия в Консервативната партия на Мей, което направи постигането на взаимни отстъпки още по-трудно.

В черновата на документа не се загатват категорично правата на европейските жители. Докато Европейски Съюз упорства, че те би трябвало да се съблюдават по време на преходния интервал по този начин като че ли Англия е към момента страна членка, Лондон оспорва това и упорства за разнообразни права за хората, които идват в страната след излизането й от Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (165)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР