Европейският съюз планира да даде ход на своя пакет за

...
Европейският съюз планира да даде ход на своя пакет за
Коментари Харесай

100 млрд. евро ще бъдат инжектирани в европейката икономика още тази година

Европейският съюз възнамерява да даде ход на своя пакет за възобновяване от пандемията на стойност 750 милиарда евро с първична емисия облигации за 10 милиарда евро. Това показва в изявление за за френския финансов ежедневник " Ле-з-еко " министърът по европейските въпроси на Франция Клеман Бон, представен от Ройтерс.

Той добавя, че от тази година в европейската стопанска система ще бъдат инжектирани над 100 милиарда евро. Бон прецизира, че Европейска комисия ще започва процеса по издаване на дълга през днешния ден, като се обърне към огромните европейски и интернационалните банки. Ценните бумаги ще бъдат издадени през този месец.

" Апетитът на пазара би следвало да бъде доста огромен, а лихвените проценти - доста удобни ", споделя той пред изданието. На въпрос дали новите облигации ще се назовават коронаоблигации, той приканва " този радиоактивен термин " да бъде избягван и добавя, че с възстановителния пакет се оформя " ембрионална хазна на Европейски Съюз ".

Приходите от емисията ще бъдат изразходвани от юли нататък и до края на годината Европа ще инжектира над 100 милиарда евро в стопанската система си, с цел да финансира възобновяване на страните членки, обобщава френският министър.

Европейският съюз към този момент е в положение да получи нужното финансиране за европейското обществено и икономическо възобновяване, разгласи португалският министър председател Антониу Коща,

представен от Франс прес. Неговата страна сега ръководи Съвета на Европейски Съюз. Комисията към този момент ще може да излезе на финансовите пазари и да вземе пари назаем, с цел да финансира проекта от името на членките на Европейски Съюз.

Планът за възобновяване на Европейски Съюз, станал прочут като " Следващо потомство Европейски Съюз ", беше направен през юли 2020 година. Той обаче се нуждаеше от зелена светлина от 27-те страни членки, преди Европейска комисия да може да стартира да го финансира от пазарите. " Правителствата и националните парламенти на Европейски Съюз 27 демонстрираха мощно възприятие за взаимност и отговорност ", сподели Коща. " Не можем да си позволим да губим повече време ", добави той. " Трябва да осигурим бързото утвърждение на първите проекти за възобновяване и резистентност до края на юни ", акцентира министър председателят на Португалия
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР