Европейският съюз отправи призив до президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Европейският съюз отправи призив до президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

ЕС апелира САЩ да се спре и да не води търговска война със съюза

Европейският съюз насочи апел до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за отбягване на всевъзможни търговски войни , защото Световната комерсиална организация - СТО се приготвя да издаде решение, което може да му разреши да постанова милиарди мита върху продукцията на Европейски Съюз , оповестява АП.

През май СТО постанови, че Европа нелегално субсидира производителя на самолети Airbus, в ущърб на американския съперник Boeing. Европейски Съюз завоюва сходно дело на СТО, обвиняващо Съединени американски щати в нелегално субсидиране на Boeing.

Решението ще даде законното право на администрацията на Тръмп да постанова на Европейски Съюз ограничения за противопоставяне под формата на мита . Продуктите на Европейски Съюз, които биха могли да бъдат ударени, включват вино, сирене и маслини, които се създават в доста страни , участващи в консорциума Airbus.
 В Италия подариха пармезан на Помпео в символ на митинг против митата на Съединени американски щати
В Италия подариха пармезан на Помпео в символ на митинг против митата на Съединени американски щати

Помпео одобри подаръка с усмивка, на Конте не му беше толкоз занимателно

Европейски Съюз би имал сходно право да се компенсира посредством мита , когато влезе в действие личното им решение, само че се надява да не се постанова да прибягва до това .

" Трябва да заобикаляме налагането на мита между тях . Това би навредило на нашите стопански системи, на международната търговия и на необятната авиационна промишленост ", съобщи представителят на Европейската комисия Мина Андреева.

" Готови сме да работим със Съединени американски щати за заслужено и уравновесено решение за съответните ни авиационни промишлености. Все още сме подготвени и желаем да намерим заслужено съглашение , само че в случай че Съединени американски щати реши да наложи позволени противопоставяния, Европейски Съюз ще направи същото ", добавя тя.

Трансатлантическото комерсиално напрежение нараства , откакто предходната година Тръмп вкара мита за европейската стомана и алуминий. Той сподели, че този ход е да се защитят ползите на националната сигурност на Съединени американски щати, само че европейците настояват, че това е просто протекционизъм и нарушава световните правила за търговия.
 Ескалация на комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз Обновена
Ескалация на комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз

Съединени американски щати приготвят мита на Европейски Съюз артикули за 11 милиарда $

В отговор Европейски Съюз вкара мита за " балансиране " за към 2,8 милиарда евро за американска стомана, селскостопански и други артикули. Тръмп по-рано заплаши , че в случай че Европейският съюз не желае да приказва със Съединени американски щати, Вашингтон ще наложи мита върху европейските артикули.

В опит да избегне комерсиална война, Жан-Клод Юнкер отпътува за Вашингтон, с цел да се срещне с Тръмп предходната година и се появи недодялан етюд на лимитирана комерсиална договорка с промишлени артикули. Но е реализиран дребен прогрес и двете страни се упрекват една в друга, че влачат краката си.

Пратеникът на Съединени американски щати в Брюксел Гордън Сондланд съобщи предишния месец, че договарянията за трансатлантическата търговия в последно време " не са донесли доста плодове ".

Той изясни, че " с актуалното управление на Европейски Съюз сме в някаква невъзможност . " Нов екип в Европейска комисия ще встъпил в служба на 1 ноември.
 Екологичен потенциал решен да не води търговски договаряния със Съединени американски щати под опасност и напън
Екологичен потенциал решен да не води търговски договаряния със Съединени американски щати под опасност и напън

В връзките ЕС-САЩ някой би трябвало да спре да се държи хлапашки и да се държи като зрял човек, обясниха евродепутати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР