Европейският съюз отказа да подкрепи проекторешението на Организацията за забрана

...
Европейският съюз отказа да подкрепи проекторешението на Организацията за забрана
Коментари Харесай

ЕС към Русия: Искаме отговори за Скрипал

Европейският съюз отхвърли да поддържа проекторешението на Организацията за възбрана на химическите оръжия по случая със Сергей Скрипал заради неналичието на отговори от страна на Русия, съобщи РИА Новости.

В позицията на Брюксел се споделя, че блокът показва страдание от неналичието на реакцията от Русия, откакто английските служби са поискали отговори от тях – по какъв начин веществото „ Новичок “ се е озовало на английска земя.

Освен това Европейският съюз изрази цялостното си доверие на английското следствие по случая „ Скрипал “, който провокира дипломатическа рецесия. От Москва не престават да отхвърлят присъединяване в опита за ликвидиране на Скрипал и неговата 33-годишна щерка Юлия.

Британската делегация на специфичната среща на Организацията за възбрана на химическите оръжия в Хага дефинира като „ перверзия “ препоръчаното от Русия общо следствие. Учените от английската лаборатория за биологически и химически оръжия оповестиха, че при нападението против Скрипал е употребявано вещество от категорията на „ Новичок “, само че все пак няма доказателства, че Русия стои зад покушението.

Германското държавно управление продължава да споделя позицията на Англия, че евентуално Русия е виновна за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал. Това беше декларирано, откакто през вчерашния ден ръководителят на английски военноизследователски център съобщи, че не е в положение да каже дали нервопаралитичното вещество е съветско произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР