Европейският съюз отхвърли плана на Борис Джонсън, който да направи

...
Европейският съюз отхвърли плана на Борис Джонсън, който да направи
Коментари Харесай

Пореден разнобой между Лондон и Брюксел за сделката след Brexit

Европейският съюз отхвърли проекта на Борис Джонсън, който да направи нелегално удължаването на преходния интервал след Brexit, написа английският вестник The Times
Високопоставени източници на Европейски Съюз отхвърлиха проекта като размахване на сабя и обявиха, че този ход е " предстоящ " като част от политическото състояние на премиера преди диалозите през февруари. Те обявиха, че определянето на 11-месечен законов период за съглашение за свободна търговия ще сложи повече ограничавания за Англия, в сравнение с за останалата част от Европа, предава Агенция " Фокус ".
В петък английското държавно управление ще внесе нова уговорка в законопроекта за отдръпване, която ще забрани удължаването на преходния интервал след края на идната година. Премиерът ще отстрани и отстъпките, които направи на последователите на оставането в последния парламент в разнообразни области, в това число правата на служащите.
Мишел Барние, който ще води договарянията за Европейски Съюз и през идната година, предизвести, че постигането на " всеобхватна " договорка за свободна търговия сред февруари и 31 декември 2020 година е " доста нереалистично ".
Сабине Уайанд, основен търговски договарящ на Европейски Съюз, съобщи, че същинските въпроси биха били всъщност за бъдеща комерсиална договорка, а не за графика.
" Важното е какво се споделя на масата за договаряния, тъй че няма да предсказвам за казаното там. Знаем каква е правната обстановка, преходният интервал, както е несъмнено сега, завършва в края на 2020 година ", сподели тя сутринта пред Европейския център за политика в Брюксел.
" Мисля, че като се имат поради всички сигнали, които получаваме, и в този момент тези сигнали са преведени в закон, че ние сме добре посъветвани да приемем съществено, че Обединеното кралство няма желание да продължи преходния интервал и би трябвало да бъдем готови за това ", предизвести тя.
Уайанд даде знак, че Европейски Съюз ще премине към договаряне на търговски контракт в най-общ проект, в случай че е ясно, че по-обширните договаряния няма да съумеят до идващото лято заради безизходицата над европейските условия за " равни условия ".
" Това значи, че в договарянията би трябвало да разгледаме тези въпроси, при които неуспехът да се реализира съглашение до края на 2020 година би довел до сериозна обстановка ", означи тя.
Опасенията на Европейски Съюз се споделят от някои членове на кабинета на Джонсън, които се тормозят, че комерсиалната договорка " в най-общ проект " може да навреди на стопанската система. Джонсън обаче настоя, че до декември идната година той ще може да подписа " фантастична " договорка за свободна търговия.
Майкъл Гоув, служебният министър на кабинета, свързва стъпката за ограничение на продължителността на комерсиалните договаряния с мащаба на успеха на консерваторите за изборите предходната седмица. " Трогващо е толкоз доста хора да се доверяват на нас и по тази причина би трябвало да съблюдаваме обещанията си ", сподели той пред BBC.
Този ход разсея спекулациите, че с болшинството си от 80 депутати Джонсън ще се придържа към по-мекия Brexit и ще удължи преходния интервал, защото той не би бил добре признат от евроскептичните депутати от Торите. Премиерът също ще отхвърли отстъпките, които беше направил, с цел да резервира поддръжката на депутатите от другата страна на дебата.
Борис Джонсън възнамерява да се откаже от поправките, които биха дали на депутатите надзор върху договарянията за договорка след Brexit, и увери, че няма да има " декаданс " върху правата на служащите.
Майкъл Гоув акцентира, че отбраната на правата на служащите ще бъде въведена посредством настрана законодателство, с цел да се подсигурява бързото прекосяване на законопроекта за отдръпване.
Много европейски държавни управления считат, че размерът на консервативното болшинство и отстъпките, които е направил за Северна Ирландия, значат, че министър председателят ще направи компромис, с цел да получи договорка през идната година.
Ако той не го направи и не е допустимо цялостно съглашение за свободна търговия до края на септември идната година, Европейски Съюз има проект Б за съглашение за поддържане на минимални стопански стандарти, с цел да се завоюва време за по-дълги диалози без трагични събития след края на преходния интервал през 2021 година
Мишел Барние сподели неотдавна: " По отношение на това съглашение няма да свършим всичко за 11 месеца. Ще създадем всичко допустимо – само че няма да създадем всичко. Нереалистично е, че световни договаряния могат да бъдат направени за 11 месеца, тъй че не можем да създадем всичко. Ще създадем всичко допустимо да реализираме това, което назовавам " жизненоважен най-малко ", с цел да установим връзка с Англия, в случай че това е времевата рамка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР