Европейският съюз отговаря на епидемията от COVID-19 с мерки за

...
Европейският съюз отговаря на епидемията от COVID-19 с мерки за
Коментари Харесай

ЕС отговаря на епидемията от COVID-19 с мерки за 2.77 трилиона евро

Европейският съюз дава отговор на епидемията от COVID-19 с ограничения за 2.77 трилиона евро, заяви през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя означи, че това е най-мащабната сума, която Европейски Съюз е осигурявал за оправянето с рецесия до момента.
Фон дер Лайен показа детайлности за оповестените през вчерашния ден планове Европейска комисия да насочи 100 милиарда евро към краткотрайна претовареност, до момента в който трае епидемията от COVID-19. По нейните думи това е голяма сума, която ще бъде разположение на всички страни от Европейски Съюз. Целта е чиновниците в сдруженията, останали без работа около епидемията, да получават хонорари от европейския бюджет, с цел да имат протекция и да бъдат подготвени да възстановят активността си при първа опция.
Председателят на Европейска комисия съобщи, че бюджетът на Европейски Съюз до 2027 година би трябвало да бъде съгласуван със стратегическите решения за бъдещето. Според нея още е рано за цялостна тактика за отпадане на въведените ограничавания, като се планува ограниченията против разпространяването на болестта да бъдат премахвани поетапно и с друга скорост в обособените европейски райони.
Фон дер Лайен изрази угриженост от ограниченията, подхванати в някои страни, които "отиват прекомерно надалеч ".
Тя посочи, че изключително ограниченията, въведени в Унгария, будят паника. Извънредните ограничения са нужни за отбрана на публичното здраве, само че би трябвало да бъдат краткотрайни, строго съразмерни, да подлежат на инспекция, разясни ръководителят на Европейска комисия.
Тя разяснява, че днешното решение на Съда на Европейски Съюз против Унгария, Полша и Чехия за несъблюдение на отговорностите за разселването на мигранти касае предишното. Това решение ще ни даде насоки за бъдещето, сподели ръководителят на комисията, без да показва желание Европейска комисия да наложи санкции на трите страни, до момента в който изпълнят задължението да одобряват разселени от Италия и Гърция мигранти. Фон дер Лайен заяви, че след Великден Европейска комисия ще направи оферти за промени в европейската политика за миграцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР