Европейският съюз осъди откриването днес на Кримския железопътен мост като

...
Европейският съюз осъди откриването днес на Кримския железопътен мост като
Коментари Харесай

ЕС осъди откриването на Кримския железопътен мост

Европейският съюз осъди откриването през днешния ден на Кримския железопътен мост като " следващо тъпчене на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна от Русия ", съобщи Франс прес.

" Железопътната връзка е още една стъпка към наложително консолидиране на нелегално анексирания към Русия полуостров и към изолирането на Крим във връзка с Украйна, от която той си остава част ", съобщи в официално съобщение представител на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

" Освен това мостът лимитира прекосяването на кораби през Керченския пролив към украинските пристанища в Азовско море. Европейски Съюз чака от Русия да обезпечи свободно и гладко прекосяване през Керченския пролив, в сходство с интернационалното право ", добави той.

Руският президент откри тържествено железопътното придвижване по Кримския мост, който свързва град Керч на Кримския полуостров с континенталния град Таман. Путин беше в локомотива паралелно с машиниста при първото прекосяване по жп трасето на 19-километровия мост - най-дългият в Европа.

Паралелен мост, предопределен за автомобилно придвижване, беше открит през май 2018 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР