Европейският съюз официално удължи днес своята операция срещу контрабандистите на

...
Европейският съюз официално удължи днес своята операция срещу контрабандистите на
Коментари Харесай

ЕС удължи до март мисията за борба с трафик на мигранти през Средиземно море

Европейският съюз публично удължи през днешния ден своята интервенция против контрабандистите на хора в Средиземно море с три месеца до края на март, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Операция " София " стартира през 2015 година Тя има за задача да задържа контрабандисти и да разстройва техните действия, като в същото време образова либийската брегова защита и постанова оръжейно ембарго на обхванатата от спор северноафриканска страна.

Досега интервенция " София " е избавила над 49 000 мигранти, множеството от които са били докарани в италиански пристанища според договорености с Рим от 2015 година

Сегашното италианско държавно управление обаче възприе корав метод към миграцията и се опълчи на възобновяване на мандата на интервенцията, в случай че други страни от Европейски Съюз не се съгласят да одобряват повече идващи мигранти.

Тримесечното удължение дава повече време за споразумяване на разногласието, противопоставил Италия против страни членки, които са срещу каквито и да било ходове за преразпределение на претенденти за леговище в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР