Европейският съюз официално препоръча Франция да бъде извадена от списъка

...
Европейският съюз официално препоръча Франция да бъде извадена от списъка
Коментари Харесай

За първи път от 9 г. Франция овладя бюджетния дефицит

Европейският съюз публично предложи Франция да бъде извадена от листата с страни с несъразмерен бюджетен недостиг, осведоми Агенция Франс Прес.

Осведомителната организация отбелязва, че това е самобитна победа за президента на Франция Еманюел Макрон.

Европейската комисия публично предложи да се приключи процедурата за несъразмерен бюджетен недостиг против Франция, стартирана през 2009 година при започване на дълговата рецесия в еврозоната.

" Важен миг за Франция след 9 година на дълга и мъчителна процедура, от време на време мъчителни, само че нужни бюджетни старания ", сподели на брифинг икономическият еврокомисар Пиер Московиси.

Прогнозите на Европейска комисия са Франция да понижи недостига до 2,6% от Брутният вътрешен продукт през 2017 година, което е под наложения от Европейски Съюз предел от 3,0%. Очаква се през тази година бюджетният недостиг на Франция да падне до 2,3 на 100 и да се усили до 2,8% през 2019 година

Постижението на Франция е значимо за Макрон, с цел да завоюва доверието на европейските водачи и съответно на немския канцлер Ангела Меркел, до момента в който се пробва да прокара амбициозните си промени в еврозоната.

Франция беше една от последните две страни в еврозоната, дружно с Испания, която беше под опасност за несъразмерен бюджетен недостиг, който може да докара до наказания и санкции.

Но в този момент погледът е ориентиран към Италия, където популистите и евроскептиците дадоха обещание да подценен бюджетните правила на Европейски Съюз.

Предложението на Европейска комисия за Франция би трябвало публично да бъде доказано от финансовите министри на Европейски Съюз на среща през юли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР