Европейският съюз одобри списък от 14 сигурни държави извън общността

...
Европейският съюз одобри списък от 14 сигурни държави извън общността
Коментари Харесай

14 са сигурните държави извън ЕС, ето ги

Европейският съюз утвърди лист от 14 " сигурни " страни отвън общността - от 1 юли жителите им ще могат да пътуват до Стария континент.
Сред безвредните страни са Австралия, Канада, Япония, Мароко, Сърбия, Черна Гора, оповестява Българска национална телевизия.
Съединени американски щати, Бразилия и Китай остават в " черния лист ". Дипломати прецизираха, че китайските жители ще могат да пътуват до Европа, в случай че Пекин пусне европейци в страната.
Гражданите на Англия пътуват в Европейски Съюз свободно до края на декември, когато изтича директният интервал за Brexit.
По-късно през днешния ден ще бъдат показани съответни елементи и критериите, по които се дефинира дали една страна е сигурна или не.
Списъкът беше избран след дълги съвещания и разногласия сред представителите на страните-членки. Част от тях упорстваха критериите да бъдат епидемиологични индикатори, други държаха на стопански фактори.
Хем втори връх по случаи на ковид за ден в България, хем по-ниска заразяемост
Испания и Германия, които са измежду най-засегнатите от COVID-19, желаеха да заложат на повече сигурност и да разрешат пътуването за по-ограничен брой страни. На другия полюс бяха Португалия и Гърция, чиито стопански системи са мощно подвластни от туризма. Те желаеха включването на повече страни в листата.
Европейски Съюз продължава с диалозите за кои трети страни да отвори границите си от юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР