Европейският съюз очаква от Обединеното кралство да каже на 27-те

...
Европейският съюз очаква от Обединеното кралство да каже на 27-те
Коментари Харесай

ЕС чака бърз отговор от Великобритания по пропадналото гласуване за Брекзит

Европейският съюз чака от Обединеното кралство да каже на 27-те държави-членки на Европейски Съюз " допустимо най-скоро " какви дейности ще предприеме, откакто договорката за Брекзит не бе гласувана в събота, оповестява АП.

Говорителят на Европейската комисия Мина Андреева съобщи, че изпълнителната власт на Европейски Съюз е осведомена с вота, само че не предлага ход на дейностите. " Правителството на Обединеното кралство ще би трябвало да ни осведоми за идващите стъпки допустимо най-скоро ".

Ако съглашението бе утвърдено, Народното събрание на Европейски Съюз планираше да поддържа договорката за Брекзит до четвъртък вечерта.

Полският министър председател Матеуш Моравецки разяснява, че страната му не вижда вота на английските депутати като отменяне на договорката, а по-скоро като закъснение. Полша " ще поддържа позитивен метод на ниво Европейски Съюз към предлагането на държавното управление на Борис Джонсън ".

За 27-те водачи на Европейски Съюз " Избягването на безредица, без договорка би трябвало да бъде наш главен приоритет. "

Гай Верхофстад съобщи, че управителната група по Брекзит се среща в понеделник, както е планувано.

Правителството на Обединеното кралство ще предложи Камарата на общините в понеделник още веднъж да разиска плана за съглашение за Брекзит, утвърден на срещата на върха на Европейски Съюз на 17 октомври.

Както неговият представител Джон Бирку съобщи по време на съботното съвещание на камарата, в понеделник той ще реши дали ще бъде гласувана в същия ден или ще би трябвало да бъде избрана за друга дата.

Ораторът дефинира дневния ред на Камарата на общините въз основа на предложенията на кабинета, само че деликатно следвайки всички нужни парламентарни процедури. По този метод желанието, не значи, че ново гласоподаване за договорката на Джонсън с Европейски Съюз ще се организира толкоз бързо, откакто събота не се организира и през днешния ден. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР