Европейският съюз обяви, че разширява обхвата на санкциите срещу Русия

...
Европейският съюз обяви, че разширява обхвата на санкциите срещу Русия
Коментари Харесай

Брюксел разшири санкциите за руските компании, строили моста до Крим

Европейският съюз разгласи, че уголемява обсега на глобите против Русия с фирмите, които са получили от страната контракти за строителството на моста до анексирания Крим през Керченския пролив.

Решението, взето в понеделник, е оповестено през днешния ден в формалния вестник на съюза. В листата попадат и компании като " Мостотрест и " Стройгазмонтаж ", които са подложени на наказания от Съединени американски щати. Те се управляват от Аркадий Ротенберг - един от най-приближените на президента Владимир Путин.

Другите имена са АО " Институт Гипростроймост - Санкт-Петербург ", АО " Судостроительный цех " Залив ", ООО " Стройгазмонтаж – Мост " и АО " ВАД ".

Решението е взето " в границите на европейската политика за непризнаване на противозаконното анексиране на Крим и Севастопол ". Затова строителството на моста се прави оценка като " следващото деяние, подронващо териториалната целокупност и суверенитета на Украйна ".

" Строителството на този мост и формалното му разкриване на 15 май 2018 година са основни алегорични стъпки на консолидиране на контрола от Руската федерация над нелегално анексираните Крим и Севастопол, както и в допълнение уединяване на полуострова от Украйна ", се споделя още в решението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР