Европейският съюз обвини Унгария, че разпространява абсурдни конспиративни теории. Причина

...
Европейският съюз обвини Унгария, че разпространява абсурдни конспиративни теории. Причина
Коментари Харесай

Поредна кампания в Унгария срещу Сорос и Юнкер предизвика отговор от ЕК

Европейският съюз упрекна Унгария, че популяризира " неуместни тайни теории ". Причина за това е акцията, която Унгария започва с обвиняване против Жан-Клод Юнкер и милиардера Джордж Сорос, че заплашват националната ѝ сигурност, оповестява Агенция " Фокус ", базирайки се на публикация в английския The Telegraph.

The Hungarian government revealed its new campaign poster on Monday afternoon, which takes aim at EU Commission President Jean-Claude Juncker and Hungarian-American billionaire George Soros.https://t.co/9mTf7oAKAf
— euronews (@euronews) 19 февруари 2019 година
Унгарската акция стартира с афиш, на който са изобразени ухилените лица на Юнкер и Сорос, съпроводени с надпис " Имате право да знаете какво ви приготвя Брюксел ". Едно от изказванията на тази акция е, че Европейски Съюз възнамерява да забрани на страните, членки да пазят границите си като вкара наложителни квоти за бежанци и либерализира имигрантските закони и правила, това би основало опасност за унгарските жители.
В отговор представителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас дефинира тезите на акцията за небивалица: " На акцията на унгарското държавно управление имат вяра просяците. Шокиращо е, че сходна неуместна тайна доктрина е стигнала до такива размери. Няма скрит план. Унгарците пропущат обстоятелствата ". Схинас е безапелационен, че Европейски Съюз няма проекти за въвеждане на филантропични визи и че държавите-членки сами вземат решение какво да е законодателството им по отношение на легалната миграция от трети страни.
Управлението на унгарския министър председател Виктор Орбан постоянно употребява популистки език по отношение на Европейски Съюз, както и по отношение на Сорос. Основното обвиняване към Сорос е, че подмолно влияе върху политическия развой в Европейски Съюз посредством Брюксел. А съгласно The Telegraph включването на Юнкер в следващата акция против Сорос е образец какъв брой се ускоряват антиевропейските настроения измежду ръководещите в Унгария, въпреки че на хартия партията на Орбан е част от европейското политическо семейство, в което влиза и Юнкер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР