Европейският съюз обсъжда евентуален нов кръг от икономически санкции срещу

...
Европейският съюз обсъжда евентуален нов кръг от икономически санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС в режим на възпиране проучва евентуални санкции срещу Русия заради Украйна

Европейският съюз разисква възможен нов кръг от стопански наказания против Русия със Съединени американски щати и Англия , само че през днешния ден няма да бъдат взети решения . Това разгласи първият посланик на Европейски Съюз, съобщи " Ройтерс ".

Европейски Съюз и Съединени американски щати постановиха стопански наказания на Русия през юли 2014 година, удряйки нейния енергиен, банков и защитителен бранш, и обмислят спомагателни ограничения, в случай че Русия се опита да нахлуе в Украйна след скупчване на войски по нейните граници.

" Ние сме в режим на въздържане ", означи Жозеп Борел пред кореспонденти, откакто дойде за среща на външните министри на страните членки на Европейски Съюз в Брюксел.
 Британия обмисля всички благоприятни условия при експанзия на Русия
Британия обмисля всички благоприятни условия при експанзия на Русия

Борел изясни след Г-7, че Европейски Съюз стои зад Украйна и събира сили за " стратегическото и идеологическо предизвикателство " Китай

" Във всеки случай ще изпратим явен сигнал, че всяка експанзия против Украйна ще има висока цена за Русия ... Ние изследваме дружно със Съединени американски щати и Обединеното кралство какви (санкции) биха могли да бъдат, по кое време и по какъв начин, по съгласуван метод ", уточни още той.

Западните ръководители се притесняват от офанзива против Украйна от Русия, която анексира Крим през 2014 година и поддържа сепаратистите, които управляват елементи от Източна Украйна и се борят с украинските държавни сили.

Русия твърди, че няма желание да нахлува в Украйна и упреква Киев, че е разположил половината си войска, с цел да се сблъска със сепаратистите.
 НАТО: Подкрепяме Украйна, Русия не може да има сфери на въздействие
НАТО: Подкрепяме Украйна, Русия не може да има сфери на въздействие

Столтенберг отхвърли претенциите на Москва...

" Ние сме уверени, че Русия в действителност се готви за тотална война против Украйна. Това е невиждано събитие евентуално след Втората международна война ", посочи литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис.

" Ако това е невиждана офанзива... това значи, че отговорът би трябвало да бъде невиждан и от западните страни ", акцентира литовският първи посланик.

Дипломати от Европейски Съюз споделиха, че полемики, проведени от " Ройтерс " са били фокусирани върху евентуално последователно увеличение на всевъзможни наказания, вариращи от вероятни забрани за пътешестване и заледяване на активи на съветски политици до възбрана на финансови и банкови връзки с Русия .
 Русия: Западните дейности с Украйна основават риск от огромен спор в Европа
Русия: Западните дейности с Украйна основават риск от огромен спор в Европа

Отношенията със Запада не престават да се утежняват и са стигнали до сериозна точка

Санкционирането на газопровода " Северен поток 2 " сред Русия и Германия, с цел да се предотврати влизането му в употреба, също е вид, както и удрянето на още съветски държавни отбранителни и енергийни компании или отменяне на договорите за природен газ.

Посланици споделиха, че сходни стъпки евентуално ще бъдат премислени единствено в случай че съветските военни подхващат цялостна инвазия в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести Русия, че западният боен алианс поддържа Украйна.

Външните министри на страните членки на Г-7 предизвестиха Русия през вчерашния ден за " големи последствия ", в случай че нападне Украйна.
 Русия и Украйна се упрекват взаимно, откакто примирието в Донбас пропадна
Русия и Украйна се упрекват взаимно, откакто примирието в Донбас пропадна

" Всички начинания на украинската страна бяха отхвърлени от Руската федерация под измислени предлози "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР