Европейският съюз обмисля засилване на контрола върху отделни клонове на

...
Европейският съюз обмисля засилване на контрола върху отделни клонове на
Коментари Харесай

ЕС затяга контрола върху чуждестранните банки

Европейският съюз обмисля усилване на контрола върху обособени клонове на задграничните банки в общността в сходство с разпоредбите Базел III (Базелски комитет за банков контрол, съдържащ насоки за банково регулиране), усилване на условията за банков капитал и въвеждане на нови регулаторни условия за ликвидност, заяви „ Файненшъл Таймс “.

Според Европейската комисия (ЕК) интензивно обсъжданите нови оферти „ са в сходство с интернационалните отговорности за използване на стандартите на Базел III, само че те ще бъдат променени, с цел да отразят спецификата на стопанската система и банковия бранш на Европейски Съюз “.
 16 европейски банки с нова платежна система 16 европейски банки с нова платежна система
Нова система за незабавни заплащания ще бъде основана в Европа под егидата на 16 финансови институции от пет страни на Европейския съюз(...

Според обявата такива ограничения обезпечават усилване на съдействието сред банковите надзорници даже във връзка с дребни клонове, както и „ минимално хармонизиране “ на финансовите и ликвидните условия за клонове, директно принадлежащи на задгранични финансови институции.

Финансовите регулатори непрестанно ще проучват обстановката с клоновете на задграничните банки и ще вземат решение дали има смисъл да ги трансфорат в дъщерни сдружения. Съгласно предложенията, направени от Брюксел, органите за финансов надзор могат да принудят банките да трансфорат някои от европейските си клонове в дъщерни сдружения, в случай че клоновете се смятат за задоволително огромни и рискови, споделиха пред вестника осведомени с проектите на Европейска комисия.

Европейската комисия ще разгласява законопроекта на 27 октомври, след което той ще бъде финализиран от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР