Европейският съюз няма изрично да забрани Huawei Technologies Co или

...
Европейският съюз няма изрично да забрани Huawei Technologies Co или
Коментари Харесай

ЕС няма да препоръчва изключване на Huawei от 5G, а Меркел иска да изчака за Германия

Европейският съюз няма категорично да забрани Huawei Technologies Co или други компании при присъединяване им в 5G мрежите, когато блокът разкрие рекомендациите към страните членки за понижаване на рисковете пред сигурността, осведоми " Блумбърг ".

Европейският съюз ще разкрие рекомендациите в края на януари , разгласи Тиери Бретон, еврокомисар за вътрешния пазар и за цифровизацията. Той разясни, че в рекомендациите на Европейски Съюз няма да се изключват компании.
 Китай: Канада да поправя
Китай: Канада да поправя " грешката " си и да освободи финансовия шеф на Huawei

Тя към момента може да бъде екстрадирана в Съединени американски щати

През последната година Съединени американски щати притискат Европейски Съюз и страните членки да изключат китайската компания от мрежите . Вашингтон предизвестява, че Huawei съставлява риск за националната сигурност, до момента в който компанията и Пекин отхвърлят това.

Блокът се пробва да координира метода на страните членки към 5G , с цел да се избегнат евентуални ответни ограничения от Съединени американски щати или Китай против обособени европейски страни.

Междувременно немският канцлер Ангела Меркел е поискала от консервативните депутати да заемат позиция дали Huawei да взе участие в 5G мрежата в Германия след срещата на върха на Европейски Съюз през март, оповестиха източници, представени от " Ройтерс ". Меркел има вяра, че съгласуваност с Европейски Съюз по въпроса е значима и канцлерът не може да позволи разликите в консервативния блок, прибавиха източниците.
 Борис Джонсън: Съединени американски щати да кажат каква е алтернативата на Huawei
Борис Джонсън: Съединени американски щати да кажат каква е алтернативата на Huawei

Американците предизвестиха, че допускане присъединяване на китайската компания в 5G мрежата е " нищо повече с изключение на полуда "

Консерваторите на Меркел са разграничени дали да поддържат предложение на Социалдемократическата партия да не се позволява присъединяване на китайския софтуерен колос в мрежата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР