Европейският съюз няма друг избор, освен да договори нова търговска

...
Европейският съюз няма друг избор, освен да договори нова търговска
Коментари Харесай

Тръмп: ЕС няма друг избор, освен да договори нова търговска сделка със САЩ

Европейският съюз няма различен избор, с изключение на да контракти нова комерсиална договорка със Съединени американски щати. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп пред Си Ен Би Си през днешния ден.

Вчера Тръмп се срещна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на Световния стопански конгрес в Давос, като той съобщи, че двамата са имали „ превъзходен диалог “.

На фона на продължаващите търговски договаряния Тръмп неколкократно заплаши, че ще наложи мита за вноса на европейски коли в Съединени американски щати. На вчерашната среща с Фон дер Лайен той е декларирал, че в случай че няма договорка, ще бъде заставен да предприеме дейности под формата на „ доста високи цени за колите и други неща “.

Американският президент не един път е казвал, че работата с Европейския съюз е доста сложна и че той се възползва от търговията със Съединени американски щати. Тръмп обаче акцентира, че в този момент Европейски Съюз няма да има различен избор, с изключение на да се съгласи на нова договорка.

„ Имахме голям недостиг от доста, доста години – над 150 млн. $ с Европа “, съобщи Тръмп, като добави, че ще бъде „ доста сюрпризиран “, в случай че не се стигне до въвеждане на нови мита.

Според службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати комерсиалният недостиг на страната с Европейски Съюз е бил 109 милиарда $ през 2018 година

Междувременно Тръмп се похвали с това, че е постигнал огромен прогрес на Световния стопански конгрес в Давос.

„ Постигам впечатляващ прогрес в Давос. Много компании ще дойдат или ще се върнат в Съединени американски щати ”, написа той в Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР