Европейският съюз няма да признае суверенитета на Израел над Голанските

...
Европейският съюз няма да признае суверенитета на Израел над Голанските
Коментари Харесай

ЕС, Франция и Германия няма да последват Тръмп за Голанските възвишения

Европейският съюз няма да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения в резултат на декларацията на американския президент Доналд Тръмп, че Вашингтон ще направи това, съобщи представител на Европейски Съюз, оповестява " Таймс оф Израел ".

" Европейският съюз, в сходство с интернационалното право, не признава суверенитета на Израел над териториите, които окупира от юли 1967 година, в това число и на Голанските възвишения, и не ги смята за част от израелската територия ", разяснява Мая Косянчич, представител външния министър на Европейски Съюз Федерика Могерини.

Изявлението е, след ходът на Тръмп бе наказан от Сирия и нейните съдружници Русия и Иран , както и от президента на Турция .
 Сирия: Тръмп демонстрира пренебрежение към интернационалното право и сляпа пристрастност
Сирия: Тръмп демонстрира пренебрежение към интернационалното право и сляпа пристрастност

Анализатори считат, че губи честен престиж да подлага на критика, даже и Русия за Крим

" Голан е територия, окупирана от Израел от 1967 година насам. Франция не признава анексирането от Израел през 1981 година ", съобщи министерството на външните работи на Франция, като добавя, че резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации дефинират анексирането за нелегално .

От своя страна представител на немското държавно управление съобщи, че Голанските възвишения са сирийска територия, окупирана от Израел , разяснявайки апела на Тръмп да се признае израелския суверенитет над региона.

" Ако националните граници би трябвало да се трансформират, то би трябвало да се направи посредством мирни средства сред всички участници. Правителството отхвърля такива едностранни стъпки ", добавя представителят Улрик Демер.
 Тръмп призна Голанските възвишения за израелска територия
Тръмп призна Голанските възвишения за израелска територия

Ключово за сигурността на Израел и районната стабилност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР