Европейският съюз няма да бъде цялостен или обединен без важен

...
Европейският съюз няма да бъде цялостен или обединен без важен
Коментари Харесай

Евродепутат: Мнението на Макрон за разширяването на ЕС не е толкова важно

Европейският съюз няма да бъде повсеместен или единен без значим район като Западните Балкани, съобщи депутатът в Европейския парламент и някогашен външен министър на Словакия Едуард Кукан.
„ Трябва да бъдем виновни пред нашите другари от Западните Балкани. Ако от една страна-кандидат за участие в Европейски Съюз желаяме да извърши дадени условия, тогава и ние би трябвало да спазим обещанията си ", сподели Кукан в изявление за белградския ежедневник „ Вечерне Новости “, съобщи БГНЕС.
Според него позицията на френския президент Еманюел Макрон да не се одобряват нови членове на Европейски Съюз, до момента в който не бъде реформиран, съставлява " единствено един от гласовете " в Съюза.
„ Позицията на Макрон е единствено един от възгледите в договарянията за бъдещето на Европейски Съюз. Това е концепция, с която аз надълбоко не съм склонен. И не съм самичък против позициите на Макрон по някои въпроси. Германия да вземем за пример има друго отношение към промените в еврозоната “, твърди Кукан.
Евродепутатът акцентира, че мнението на Макрон неизбежно би трябвало да бъде взето под внимание, защото Франция е огромна страна, само че макар че е мощна, " тя е единствено един от гласовете “ в Европейски Съюз. „ Франция, Германия или Холандия постоянно са били резервирани към приемането на нови членове и това не се трансформира “, прибавя Кукан.
Според него Макрон принадлежи към нова генерация водачи и е доста упорит, само че без поддръжката на мощната немска стопанска система няма да може да осъществя концепциите си.
Той уточни, че на първо време е належащо да се реализира съглашение по отношение на посоката, в която ще се придвижат промените в Европейски Съюз, а по-късно да се реши дали те могат да бъдат изпълнени до 2025 година
Припомняме, че на срещата на върха Европа - Западни Балкани френският президент Еманюел Макрон изрази скептична записка по отношение на разширението на Европейския съюз с включването на страните от Западните Балкани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР