Европейският съюз никога не е произвеждал толкова много електроенергия от

...
Европейският съюз никога не е произвеждал толкова много електроенергия от
Коментари Харесай

Рекордно количество ток от вятърни и соларни централи произведено в ЕС между март и септември

Европейският съюз в никакъв случай не е произвеждал толкоз доста електрическа енергия от възобновими енергийни източници, колкото генерира от началото на съветската военна инвазия в Украйна. Благодарение на вятърни и слънчеви централи сред март и септември са генерирани 24% от целия размер от електричество в Европейски Съюз. Това се показва в отчет на изследователския център Ember Climate и на центъра за разбори E3G, цитиран от ДПА и Българска телеграфна агенция.

През обсъждания интервал в Европейски Съюз са създадени 345 тераватчаса (TWh) електрическа енергия с помощта на вятърната и слънчевата сила, което е нарастване с 39 тераватчаса спрямо 2021 година

Германия е генерирала от март насам рекордните 104 тераватчаса електричество с помощта на тези възобновими енергийни източници, се показва в отчета. 

Общо 19 страни от Европейски Съюз, измежду които са и Франция, Италия, Полша и Испания, са получили рекорден размер електрическа енергия с помощта на вятърната и слънчевата сила през този интервал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР