Европейският съюз не успя да се споразумее за пакет от

...
Европейският съюз не успя да се споразумее за пакет от
Коментари Харесай

Унгарският лидер блокира пакета за помощ от ЕС за Украйна

Европейският съюз не съумя да се споразумее за пакет от помощ от 50 милиарда евро за Украйна, даже откакто реши да стартира договаряния за присъединение с раздраната от война страна.

Помощта беше наложена несъгласие от унгарския министър председател Виктор Орбан в четвъртък, нанасяйки нов тежък удар на украинския президент Володимир Зеленски, откакто тази седмица той не съумя да убеди американските политици да одобрят спомагателни 61 милиарда $, основно за закупуване на оръжия от Съединени американски щати.

Началото на договарянията за присъединение беше значим миг и замайващ поврат за страна във война, която се бореше да откри поддръжка за своите желания за участие и дълго време се сблъскваше с упоритата съпротива от господин Орбан.

Унгария водач реши да не постанова несъгласие на договарянията за присъединение, само че по-късно блокира пакета от помощи.

 

„ Мога да ви осведомявам, че 26 водачи се споразумяха за (бюджетните преговори) “, сподели президентът на Европейския съвет Шарл Мишел. „ Тря...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР