Европейският съюз не трябва да загуби доверието, докато преценява дали

...
Европейският съюз не трябва да загуби доверието, докато преценява дали
Коментари Харесай

Михаел Рот: ЕС не може да рискува да загуби доверие заради разширяването на Балканите

Европейският съюз " не би трябвало да загуби доверието ", до момента в който преценя дали да стартира договаряния за участие с Албания и Северна Македония, съобщи немският министър по европейските въпроси Михаел Рот, представен от ДПА.

По негово мнение двете страни " са написали домашното си ", предоставено им от Брюксел. Той добави, че Северна Македония заслужава да бъде наградена за това, че предходната година съумя да позволи разногласието за името, който имаше с Гърция, предава Българска телеграфна агенция.

Говорейки преди срещата на министрите за Европейски Съюз, на която ще бъде разискван въпросът, Рот сподели още, че Германия, където консерваторите на канцлера Ангела Меркел " натискат спирачката " за определянето на дата за договаряния, към момента се нуждае от време, с цел да реализира Народното събрание й решение. Според министъра отчетите за напредъка от двете страни са били предадени късно.

" Ще би трябвало да дадем това време (на парламента) ", сподели той. " Но се надявам, че ще реализираме позитивна оценка колкото се може по-скоро, най-късно през октомври ", добави Рот. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР