Европейският съюз не трябва да позволява на Русия и Китай

...
Европейският съюз не трябва да позволява на Русия и Китай
Коментари Харесай

Борел иска от ЕС, САЩ и съюзници общ фронт срещу Русия и Китай заради Афганистан


Европейският съюз не би трябвало да разрешава на Русия и Китай да поемат контрола над обстановката в Афганистан и да станат съществени спонсори на Кабул. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външни работи и политика на сигурност Жозеп Борел, говорейки в четвъртък на съвещание на комисиите по външни работи и развиване на Европейския парламент.

" Проведохме среща на външните министри на Европейски Съюз по отношение на Афганистан , на която разменихме отзиви за това по какъв начин Европейски Съюз би трябвало да се нарежда по отношение на новата политическа действителност в Кабул. Европейски Съюз не би трябвало да разрешава на Русия и Китай да поемат контрола над обстановката в Афганистан и спонсорира Кабул. Трябва да действаме ", сподели Борел.

Той сподели още, че Европейски Съюз " би трябвало да работи в тясно съдействие със Съединени американски щати и да ускори дипломатическите старания за създаване на обща позиция с нашите съдружници , скоро ще имаме виртуална среща с сътрудници от Групата на седемте (Г-7), с цел да продължим полемиките по тази тематика. "

В същото време Борел прикани страните от Европейски Съюз да приказват с всички страни, които имат въздействие в Афганистан и със самите талибани.

" Да, би трябвало да приказваме с талибаните и би трябвало интензивно да си сътрудничим с основни интернационалните сътрудници , които имат въздействие в Афганистан. Турция, Китай, Русия получиха нови благоприятни условия да усилят въздействието си в Афганистан. Иран, Пакистан, Индия също имат доста въздействие в района ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР