Европейският съюз не трябва да бъде полезният идиот по време

...
Европейският съюз не трябва да бъде полезният идиот по време
Коментари Харесай

Франция: ЕС не бива да е полезният идиот в битката за ваксини

Европейският съюз не би трябвало да бъде " потребният глупак " по време на коронавирусната пандемия, като изнася ваксини против Covid-19, до момента в който други страни се запасяват, съобщи през днешния ден върховен френски представител, подкрепящ проектите за по-строги правила за експорт на ваксини.

" Европа не би трябвало да бъде " потребния глупак " в борбата против вируса ", уточни пред кореспонденти консултант на френския президент преди виртуална среща на върха на Европейски Съюз в четвъртък, съобщи Ройтерс.

Очаква се Европейската комисия да разшири пълномощията на Европейски Съюз за евентуално блокиране на износа на ваксини против Covid-19 за Англия и други региони с доста по-високи равнища на имунизация, както и във връзка с контрактуваните доставки на ваксини от страна на фирмите, обявиха чиновници на Европейски Съюз.

Регламентът има за цел да направи търговията с ваксини реципрочна и пропорционална, тъй че другите страни производители на ваксини да продават в Европа и Европейски Съюз да не изнася доста повече, в сравнение с внася, уточни пред Ройтерс европейски представител.

Франция ще поддържа тази обновена система на Европейски Съюз, уточни съветникът на френския президент. " Изнесохме доста ваксини, играхме по разпоредбите. Същото не може да се каже за някои от нашите сътрудници ", сподели той, представен от БНР.

Френският чиновник също по този начин уточни, че Европейски Съюз няма интерес да влезе в някаква " игра на взаимни обвинявания " с Англия за износа на ваксини, добавяйки, че европейските политици няма какво да завоюват от абсурда в очите на публичното мнение в съюза.

" Що се отнася до нас, ние нямаме предпочитание и интерес да подклаждаме непрекъснати несъгласия с Англия ", уточни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР