Европейският съюз не смята да подкрепи едностранните ограничителни мерки на

...
Европейският съюз не смята да подкрепи едностранните ограничителни мерки на
Коментари Харесай

ЕС няма да подкрепи санкциите на САЩ срещу Венецуела

Европейският съюз не счита да поддържа едностранните ограничаващи ограничения на Съединени американски щати против Венецуела, сподели на брифинг в Брюксел през днешния ден представителят на Европейската комисия Карлос Руис де Гордехуела, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Нашата позиция по отношение на глобите на Съединени американски щати остава пределно ясна. Ние нормално не разясняваме това, само че постоянно се разгласяваме против екстериториално използване на едностранни ограничения ", сподели той.

Говорителя на Европейска комисия означи също, че към този момент настоящите наказания на Европейски Съюз против Венецуела имат целеустремен темперамент и са единствено лични ограничавания против редица представители на управлението на страната. Според него Европейски Съюз може да редуцира или да разшири своя черен лист против Венецуела според от политическата обстановка, само че не счита да вкарва никакви санкционни ограничения, които могат да влошат ситуацията на популацията.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в понеделник подписа изпълнителен декрет, който изцяло блокира собствеността на венецуелското държавно управление, намираща се под американска пълномощия, и вкарва възбрана да му се дават всевъзможни финансови средства, артикули и услуги. Указът влезе в действие от 5 август и визира активи на всички ведомства на венецуелското държавно управление, както и на венецуелската централна банка и на държавната петролна компания " Петролеос де Венесуела ".

Вестник " Вашингтон пост " означи по този мотив, че указът на Тръмп в действителност значи " въвеждане на цялостно икономическо ембарго " против Венецуела. А и самият Тръмп отговори утвърдително на въпроси на публицисти дали американските управляващи преглеждат опцията за налагане на обсада и изолираност против южноамериканската страна, като се има поради размерът на задграничната помощ, която Каракас получава от Москва, Техеран и Пекин. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР