Европейският съюз не признава анексирането на Крим от Русия, се

...
Европейският съюз не признава анексирането на Крим от Русия, се
Коментари Харесай

ЕС не признава руската анексия на Крим

Европейският съюз не признава анексирането на Крим от Русия , се споделя в декларация на висшия представител за външната политика на Общността Федерика Могерини от името на Европейски Съюз по отношение на Автономна република Крим и град Севастопол.

" Пет години след противозаконното анексиране на Автономна република Крим и град Севастопол от Руската федерация Европейският съюз удостоверява безапелационната си ангажираност с въпроса за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", акцентира Могерини.

Според декларацията " Европейският съюз акцентира още веднъж, че не признава и продължава да осъжда това нарушаване на интернационалното право . То продължава да бъде директно предизвикателство за интернационалната сигурност със съществени последствия за интернационалния юридически ред, който пази териториалната целокупност, единството и суверенитета на всички страни ".

Могерини разяснява, че Европейски Съюз " остава зает с цялостното използване на политиката си на непризнаване , включително чрез ограничаващи ограничения. Европейският съюз приканва още веднъж страните членки на Организация на обединените нации да обмислят сходни ограничения за непризнаване в сходство с Резолюция 68/262 на Общото заседание на Организация на обединените нации ".

По думите й нарушаването на интернационалното право от страна на Русия води до рисково повишаване на напрежението в Керченския пролив и Азовско море.

" Необоснованото потребление на мощ от Русия против Украйна на 25 ноември 2018 година припомня за отрицателните последствия от противозаконното анексиране на Кримския полуостров за районната непоклатимост ", акцентира висшият комисар.

Европейски Съюз приканва Русия неотложно да о свободи арестуваните украински моряци и плавателните съдове.

" Европейският съюз осъжда построяването на Керченския мост без единодушието на Украйна, което съставлява още едно нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Европейски Съюз чака Русия да подсигурява гладко и свободно прекосяване на всички кораби през Керченския пролив до и от Азовско море в сходство с интернационалното право. Незаконното ограничение на това прекосяване има неподходящи стопански последствия за украинските пристанища в Азовско море и за целия район ", се споделя още в декларацията.

Брюксел също по този начин не признава изборите в Крим.

" Нарастващата милитаризация на полуострова продължава да оказва негативно въздействие върху ситуацията със сигурността в района на Черно море. В нарушаване на интернационалното филантропично право жителите на Крим биват принуждавани да одобряват съветско поданство и набирани във въоръжените сили на Руската федерация " , отбелязва Могерини.

Европейски Съюз регистрира и утежняване на ситуацията с правата на индивида на Кримския полуостров , където има гонене на кримските татари.

" Европейски Съюз още веднъж приканва за незабавното о свобождаване на Олег Сенцов, Едем Бекиров, Олександър Колченко, Микола Семена, Володимир Балух, Емир-Усеин Куку и на всички лица , арестувани на Кримския полуостров и наказани в нарушаване на интернационалното право. Журналистите, правозащитниците и юристите на отбраната следва да могат да работят в изискванията на самостоятелност и без ненужна интервенция и заплашване ", разяснява се още в документа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР