Европейският съюз не прави достатъчно, за да запази ползите за

...
Европейският съюз не прави достатъчно, за да запази ползите за
Коментари Харесай

Иран: Само обещание от ЕС за подкрепа на ядреното споразумение не е достатъчно

Европейският съюз не прави задоволително, с цел да резервира изгодите за Иран от интернационалното нуклеарно съглашение от 2015 година след изтеглянето на Съединени американски щати, сподели през днешния ден иранският външен министър на гостуващия в Техеран енергиен комисар на Европейски Съюз Мигел Ариас Канете, съобщи Ройтерс.

"С отдръпването на Америка иранските публични упования към Европейски Съюз за опазване на изгодите от съглашението се покачиха и в настоящия подтекст европейската политическа поддръжка за съглашението не е задоволителна ", сподели външният министър Мохамад Джавад Зариф, представен от организация ИРНА, на еврокомисаря Канете при днешната им среща в Техеран.

"Големи европейски компании предизвестиха, че е допустимо да се отдръпват от съдействието си с Иран, и това слага под подозрение уговорката на Европейски Съюз да съблюдава нуклеарното съглашение ", добави Зариф.

От своя страна Канете уточни че "ние би трябвало да запазим това съглашение, с цел да не се постанова да преговаряме за ново ". "Нашето обръщение е ясно. Това е нуклеарно съглашение, което работи ", акцентира еврокомисарят, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР