Европейският съюз не може да отхвърли вероятността САЩ да наложат

...
Европейският съюз не може да отхвърли вероятността САЩ да наложат
Коментари Харесай

Опасността от мита на САЩ за автомобили от ЕС не е отминала, каза еврокомисар

Европейският съюз не може да отхвърли вероятността Съединени американски щати да наложат спомагателни мита на износа на коли от Европа. Такова мнение изрази през вчерашния ден еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Добрата вест е, че Съединени американски щати не оповестиха никакви нови мита за колите и авточастите от Европейски Съюз на 13 ноември, когато бе крайният период ", сподели еврокомисарят след вчерашното съвещание на министрите на търговията от Европейски Съюз в Брюксел. " Разбира се, опасността не е напълно отминала и ние помним това ", добави тя.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да наложи мита на автомобилния експорт на Европейски Съюз, в случай че двете страни не реализиран комерсиално съглашение. Това би засегнало в особена степен Германия поради огромния й автомобилостроителен бранш, напомня ДПА.

На срещата си комерсиалните министри разискаха и надвисналото блокиране на работата на Органа за решение на разногласия към Световната комерсиална организация - така наречен Апелативен орган. Функционирането на този съд наподобява ще бъде замразено от 11 декември и Европейски Съюз се пробва да откри различни механизми за решение на разногласия.

Малмстрьом, представена от ТАСС, предизвести, че рецесията в СТО заплашва цялата международна търговия, учредена на правила.

Миналия месец влязоха в действие митата на Съединени американски щати върху редица артикули от Европейски Съюз поради нелегално отпуснатите от блока дотации за " Еърбъс " (Airbus). Решението е следващ стадий от дългогодишния спор сред европейския самолетостроител и американския му съперник " Боинг " (Boeing). В отговор Малмстрьом сподели, че Европейски Съюз няма различен избор, с изключение на да одобри ответни ограничения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР