Европейският съюз не можа да излезе с общо становище по

...
Европейският съюз не можа да излезе с общо становище по
Коментари Харесай

Евродепутати: Общата позиция на ЕС за Венецуела беше блокирана от Италия

Европейският съюз не можа да излезе с общо мнение по тематиката Венецуела. В България също имаше различия в мнението на държавното управление и президента. Темата разясниха в Сутрешния блок на Българска национална телевизия евродепутатите Андрей Новаков от ЕНП и ГЕРБ и Момчил Неков от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и Българска социалистическа партия.

Двайсетина страни признаха Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела.

Андрей Новаков акцентира, че по-голямата част от страните членки на Европейски Съюз са подкрепили общата позиция.
" Предполагам и че тези страни ще се усилват - това е посоката, в която се движим. Щастлив съм, че България взе вярната позиция, като направи такава реакция. За страдание, обаче, още веднъж президентът избра пътя на борбата. И аз си припомням неговата предизборна акция, в която сподели: " Моите позиции ще се образуват в София и ще се отстояват в чужбина. " Оказа се, обаче, най-малко на мен ми наподобява, че множеството позиции се образуват в чужбина и се отстояват в София ", сподели евродепутатът от ГЕРБ.
Според Момчил Неков най-правилната позиция е за невмешателство.
" Нека първо да си оправим националните проблеми, европейските проблеми и по-късно да оправяме интернационалните ", сподели той и напомни, че това е в пълномощията на страните членки - да признават или да не признават избрана страна. Важното е да се каже, че би трябвало да се съблюдава върховенството на закона и интернационалното право - това е главното. Антонио Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации, също е за невмешателство във вътрешните работи във Венецуела. ", добави Неков.
Най-правилната позиция е да се спомогне разговорът сред държавното управление и опозицията, акцентира евродепутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР